Idag har deltagare i etableringskursen ”Mer än svenska” med professionella bagaren Aiman Kansou från Syrien i spetsen visat för Seniorer hur man bakar baklava.
Gör man allt rätt då tar det ca 6 timmar. Vi föreslår ett enklare recept. Vågar ni baka den själva?
Först gör man deg och kavlar ca 12 lager så tunt som möjligt tills bordets utrymme räcker.
Sedan formar man geometriskt rätta fyrkanter.
Sedan tillsätter man hemgjord grädde som innehåller ett flertal hemliga ingredienser.
Sedan kryddar man med pistaschnötter och gör kuvert i form av trianglar.
Sedan penslar man med smör och sätter baklava i ugnen.
Sedan tillägger man pistaschnötter och bjuder gästerna på sitt bakverk.
Seniorerna var glada, intresserade och uttryckte sin tacksamhet för att deltagare i ”Mer än svenska” bjöd och jobbade hårt för att de skulle få se och smaka baklavan.
– Senaste tiden finns mycket tråkigt att läsa om våldbrott på Asylboende mm. Att skapa aktiviteter som visar på glädje, kunskap, tacksamhet känns då extra viktigt, påpekade Eva Rosén-Engström, ansvarig för kursen ”Mer än svenska”.
Kursen ”Mer än svenska” pågår i 6 månader och erbjuds via Arbetsförmedlingen. Syftet med utbildningen är att fortsätta utveckla svenska språket samt yrkesorienterande.
Kursen startar igen 4 april! Läs mer