Sommarkursen i Mat från världens hörn har fortsatt på sin andra dag. Idag visade Naila Mazhar hur man lagar pakistanska rätter. Kursdeltagarna fick börja med att tillaga channa chat som är en förrätt bestående av kikärtor, potatis, lök, tomater, tamarind-sås, chat masala och grön peperoni. Därefter lagades huvudrätten bestående av kyckling, lök, tomater, ingefära, vitlök, kummin, röd peperoni, koriander, bockhornsklöver, sylt, yoghurt och svart peperoni. Till denna rätt tillagades malai boti som är kycklingspett med koriander grön peperoni, röd peperoni, sylt, vit peperoni och majsmjöl. Efterrätten som heter halva består av mannagryn, socker, vatten, kardemumma, mandel, russin och kokos. Många härliga smaker och fantastiskt gott förstår man på kursdeltagarna.
Rebecka Gyllin från Sveriges Radio Blekinge intervjuade lärare och kursdeltagare som deltog i den pakistanska matlagningskurser idag. Lyssna på intervjun här.